U periodu od 20.6. pa do kraja kolovoza Status M provodi kampanju “Budi muško – mijenjaj pravila” koja se sastoji od izrade murala i videa.

Cilj je ove kampanje razbijanje stereotipa o muškosti i prikaz ravnopravnosti, solidarnosti, brige i zajedništva među učenicima! Tako je muralom prikazna zajedništvo i suradnja kroz različitost učenika Industrijske strojarske škole, dok se videima pobliže dekonstruiraju štetne rodne norme i prikazuje drugačiji tip muškosti – onaj koji ne dijeli poslove na muške i ženske, u doticaju je sa svojim osjećajima i ne boji ih se izraziti te njeguje hobije koji nisu stereotipno muški.

Za izradu tri videa, od ideje, snimanja i montaže, zaslužni su Nina Šarčević i Michel Kubaček iz KIWI Produkcije, s Mariom Krajinovićem u glavnoj ulozi, dok su mural osmislili i izradili Graffiti na Gradele uz pomoć učenika Industrijske strojarske škole. Kampanja se provodi unutar projekta Generacija ravnopravnih koji je financijski podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji se provodi u partnerstvu s Industrijskom strojarskom školom.

Videa se mogu pregledati na YouTube i Facebook profilu Statusa M, a mural na sjevernoj fasadi zgrade Industrijske strojarske škole odnosno sjedišta Statusa M na adresi Avenija Marina Držića 12a.