U srijedu, 21. 9. 2022. u Čakovcu će se održati edukativna radionica s mladima na temu moći i odnosa. Ova radionica provest će se s učenicima_cama Graditeljske škole Čakovec, s ciljem povećavanja svijesti o postojanju moći u društvu te kako je komuniciramo i kako je pokazujemo. Tijekom navedene radionice s učenicima_cama će se raditi na pripremi i organizaciji lokalne intervencije koja će obuhvatiti širu školsku zajednicu s ciljem promocije nenasilja, društvene pravde i inkluzije.

Ova radionica provodi se prema metodologiji Programa Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava koji je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

Projekt 4O zajednički provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.