U srijedu, 21. 9. 2022. edukatori Statusa M odlaze u Čakovec gdje će provesti edukativnu radionicu na temu etiketiranja. Radionica će se provesti s učenicima_cama Graditeljske škole Čakovec, a njen je cilj približiti učenicima_cama kako etiketiranje ljudi može ograničiti individualni potencijal i utjecati na odnose, odnosno kako etiketiranje doprinosi diskriminaciji i nasilju, a s krajnjim ciljem njegove prevencije.

Na radionici će se s učenicima_cama također raditi osmišljavanju lokalne intervencije kojom će se široj školskoj zajednici prenijeti poruke o važnosti prihvaćanja različitosti i inkluzije.

Ova radionica provodi se prema metodologiji Programa Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka, a dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava koji je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

Projekt 4O zajednički provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.