Prvi dio treninga u Prvom Modulu: „Načela, vrijednosti i metode rada s mladima“ Programa osposobljavanja za izravni rad s djecom i mladima u području promocije mentalnog zdravlja održan je u srijedu 09. i četvrtak 10. listopada 2022. godine u Zagrebu, a vodili su ga Sunčana Kusturin i Domagoj Morić. 

Prvi dio Prvog modula: Rad s mladima predstavio je sudionicima_ama što je to zapravo rad s mladima, koje principe rada koristimo u radu s mladima, u kakvom odnosu su druge profesije s radom s mladima, što je specifično u odnosu u radu s mladima, etiku rada s mladima, participacija u kontekstu rada s mladima te metode neformalne edukacije i participacije.

Sudionici_ce treninga bili su članovi_ce, zaposlenici_ce ili volonteri_ke organizacija Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS te Status M, a trening se proveo unutar projekta Budi Muško. 

Nositeljica projekta „Budi muško“ (UP.04.2.1.11.0115) je Organizacija Status M, a partneri su Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih te Hrvatska škola Outward Bound. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond u ukupnom iznosu od 499.583,39 kn, a provodi se od travnja 2022. do listopada 2023.