Drugi dio treninga u Prvom Modulu: „Načela, vrijednosti i metode rada s mladima“, Programa osposobljavanja za izravni rad s djecom i mladima u području promocije mentalnog zdravlja, projekta „Budi muško“ održao se u subotu 26. i nedjelju 27. listopada 2022. godine u Zagrebu. 

Drugi dio Prvog modula: Rad s mladima približio je sudionicima_ama teme poput faza grupnog rada, uloga unutar grupe, metode rada u grupi te im je dao priliku da pripreme i demonstriraju radionice koje bi mogli_e provoditi u budućem radu s mladima. 

Voditelji i drugog dijela modula bili su Sunčana Kusturin i Domagoj Morić, a na treningu su sudjelovali članovi_ce, zaposlenici_ce ili volonteri_ke  organizacija: Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS te Status M. 

Trening se provodio unutar projekta „Budi muško“ (UP.04.2.1.11.0115) kojeg provodi Organizacija Status M, s partnerima: Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih te Hrvatska škola Outward Bound. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond u ukupnom iznosu od 499.583,39 kn, a provodi se od travnja 2022. do listopada 2023.