Nove promotorice aktivnog očinstva na seminaru u Rijeci

Tijekom posljednjih nekoliko godina Status M je educirao i osnažio brojne studente/ice i stručnjake/inje različitih struka, socijalnog rada, socijalne pedagogije i psihologije, kako bi mogli postati promotori rodne ravnopravnosti u obiteljskom životu. Usmjereni smo na diseminaciju Programa T koji nudi konkretne strategije za uključivanje muškaraca u aktivno roditeljstvo, od planiranja trudnoće do ranog djetinjstva.

Posljednje takvo događanje bio je dvodnevni seminar koji se održao u Rijeci 1. i 2. listopada. U seminaru je sudjelovalo 13 socijalnih radnica i psihologinja iz riječkog područja koje u svojoj praksi rade s (mladim) muškarcima. Cilj je bio upoznati sudionice s metodologijom Programa T i potaknuti ih da ga provode sa svojim ciljanim skupinama.

Prvi dan seminara bio je fokusiran na razumijevanje rodno transformativnog pristupa kao jednog od ključnih načela Programa T. Drugi dan je bio posvećen provedbi pokaznih radionica. To je bila prilika da sudionice same isprobaju Program T i dobiju povratne informacije od svojih kolegica i iskusnih edukatora iz Statusa M. U svojoj evaluaciji sudionice su rekle da im je to bio najkorisniji dio seminara, kao i najzabavniji. Također su izrazile svoje zadovoljstvo cjelokupnim seminarom i procijenile da će im biti jako koristan u njihovu budućem radu.

Ova aktivnost je organizirana u okviru projekta “Muškarci i dječaci kao partneri u promicanju rodne ravnopravnosti i rješavanju pitanja ekstremizma i nasilja među mladima na Zapadnom Balkanu”, koji provodi CARE International na Balkanu i partneri, a podržava ga Zaklada Oak i Austrijska razvojna agencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *