Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Živim život bez nasilja

Živim život bez nasilja

  • by Status M

Kroz nacionalni program prevencije nasilja u osnovnim školama ‘Živim život bez nasilja’ koji se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova u školama diljem Hrvatske.

Zvonkov kviz osmišljen je 2011. godine, kada su izrađeni materijali za 45 minutnu aktivnosti i 3 kratka filma. Zvonkov kviz provodi edukator/ica udruge zajedno s osobljem Službe za prevenciju Ministarstva unutarnjih poslova RH. Kroz formu pitanja i odgovora (kviz) učenici/ice se potiču na donošenje pozitivnih poruka usmjerenih na teme prevencije vršnjačkog i rodno uvjetovanog nasilja te diskriminacije. Zvonkov kviz provodi se u suradnji sa ministarstvom unutarnjih poslova sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

U školskoj godini 2014/2015, u periodu od 19.11.2014. do 13.5.2015. Zvonkov kviz proveden je u 22 osnovne škole u 20 županija te je na njima sudjelovalo ukupno 1460 učenika/ica.

U sklopu programa izrađena je publikacija te igrano-dokumentarni film ‘Živim život bez nasilja’.

 

Vezane novosti

Što su droge?

Danas su edukatori Status M-a u suradnji s Policijskom...

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...