Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Učenici na ulicama Zagreba ispričali (i otplesali) što znači biti pravi muškarac

Učenici na ulicama Zagreba ispričali (i otplesali) što znači biti pravi muškarac

  • by Status M

Posebno iznenađenje javne akcije bila je plesna točka koju su učenici pripremili s Mirsadom, jednim od voditelja radionice, a koja je potaknula ogroman pljesak i klicanje publike.

Povodom zadnjeg dana škole, 14. 6. 2019. sa zagrebačkim učenicima i profesorima napravili smo spektakl u središtu grada. Zajedničkim smo snagama postavili štand na glavnom gradskom trgu te podijelili prolaznicima razglednice, potičući ih da napišu motivirajuću i osnažujuću poruku osobi koju poznaju.

Građani su također imali priliku potpisati Deklaraciju pravih muškaraca protiv nasilja nad ženama. U Deklaraciji se navodi da pravi muškarac nije nasilan, nikada ne koristi šake ili uvrede te razumije da je rodno uvjetovano nasilje veliki problem s kojim se spreman uhvatiti u koštac. Pravi se muškarac bori za rodnu ravnopravnost i ženska prava te je svjestan da je ignorirati nasilja koje učine drugi jednako opasno kao i počiniti nasilje.

Unatoč jarkom suncu i visokim temperaturama, veliki broj građana posjetio je naš štand, razgovarali su s učenicima te potpisali Deklaraciju, simbolički izražavajući svoju predanost principima nenasilja i ravnopravnosti. Posebno iznenađenje javne akcije bila je plesna točka koju su učenici pripremili s Mirsadom, jednim od voditelja radionice, a koja je i na Trgu bana Jelačića, a kasnije i Europskom trgu u sklopu Tjedna udruga, potaknula ogroman pljesak i klicanje publike.

Na jesen nastavljamo sa super akcijama, a do tad… Stay tuned!

 

 

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...