Posebno iznenađenje javne akcije bila je plesna točka koju su učenici pripremili s Mirsadom, jednim od voditelja radionice, a koja je potaknula ogroman pljesak i klicanje publike.

Povodom zadnjeg dana škole, 14. 6. 2019. sa zagrebačkim učenicima i profesorima napravili smo spektakl u središtu grada. Zajedničkim smo snagama postavili štand na glavnom gradskom trgu te podijelili prolaznicima razglednice, potičući ih da napišu motivirajuću i osnažujuću poruku osobi koju poznaju.

Građani su također imali priliku potpisati Deklaraciju pravih muškaraca protiv nasilja nad ženama. U Deklaraciji se navodi da pravi muškarac nije nasilan, nikada ne koristi šake ili uvrede te razumije da je rodno uvjetovano nasilje veliki problem s kojim se spreman uhvatiti u koštac. Pravi se muškarac bori za rodnu ravnopravnost i ženska prava te je svjestan da je ignorirati nasilja koje učine drugi jednako opasno kao i počiniti nasilje.

Unatoč jarkom suncu i visokim temperaturama, veliki broj građana posjetio je naš štand, razgovarali su s učenicima te potpisali Deklaraciju, simbolički izražavajući svoju predanost principima nenasilja i ravnopravnosti. Posebno iznenađenje javne akcije bila je plesna točka koju su učenici pripremili s Mirsadom, jednim od voditelja radionice, a koja je i na Trgu bana Jelačića, a kasnije i Europskom trgu u sklopu Tjedna udruga, potaknula ogroman pljesak i klicanje publike.

Na jesen nastavljamo sa super akcijama, a do tad… Stay tuned!