Sudionici/ce ovog studijskog posjeta imali su priliku kroz razgovor s ravnateljicama, pedagoginjama i vršnjačkim edukatorima/cama iz prve ruke doznati više o samom programu, vršnjačkim edukacijama i utjecaju koji program ima kako na mlade tako i na školu u cjelini.

Organizacija Status M sudjelovala je u studijskom posjetu koji se održao u Mostaru u okviru projekta „Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilja među mladima na Balkanu“ u periodu od 15. do 17.4.2019. godine.

Ovaj studijski posjet imao je za cilj predstaviti Program Y ključnim dionicima/cama u odgoju i obrazovanju kroz prezentaciju dobrih praksi rada, procesa akreditacije Programa Y u Hercegovačko – neretvanskom kantonu, standarda u implementaciji ovog programa u školama i internetskog tečaja Statusa M za rad s mladima.

Također, sudionici/ce studijskog posjeta, tijekom posjeta mostarskim srednjim školama u kojima se akivnosti Programa Y provode, imali su priliku razgovarati s ravnateljicama, pedagoginjama i vršnjačkim edukatorima/cama te iz prve ruke doznati više o samom programu, vršnjačkim edukacijama i utjecaju koji program ima, kako na mlade, tako i na školu u cjelini.

Sudionici/ce ovog studijskog posjeta bili su predstavnici/ce relevantnih ministarstava, agencija, institucija, škola i partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Albanije.