Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Studijski posjet Mostaru o provedbi Programa Y u srednjim školama u regiji

Studijski posjet Mostaru o provedbi Programa Y u srednjim školama u regiji

  • by Status M

Sudionici/ce ovog studijskog posjeta imali su priliku kroz razgovor s ravnateljicama, pedagoginjama i vršnjačkim edukatorima/cama iz prve ruke doznati više o samom programu, vršnjačkim edukacijama i utjecaju koji program ima kako na mlade tako i na školu u cjelini.

Organizacija Status M sudjelovala je u studijskom posjetu koji se održao u Mostaru u okviru projekta „Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilja među mladima na Balkanu“ u periodu od 15. do 17.4.2019. godine.

Ovaj studijski posjet imao je za cilj predstaviti Program Y ključnim dionicima/cama u odgoju i obrazovanju kroz prezentaciju dobrih praksi rada, procesa akreditacije Programa Y u Hercegovačko – neretvanskom kantonu, standarda u implementaciji ovog programa u školama i internetskog tečaja Statusa M za rad s mladima.

Također, sudionici/ce studijskog posjeta, tijekom posjeta mostarskim srednjim školama u kojima se akivnosti Programa Y provode, imali su priliku razgovarati s ravnateljicama, pedagoginjama i vršnjačkim edukatorima/cama te iz prve ruke doznati više o samom programu, vršnjačkim edukacijama i utjecaju koji program ima, kako na mlade, tako i na školu u cjelini.

Sudionici/ce ovog studijskog posjeta bili su predstavnici/ce relevantnih ministarstava, agencija, institucija, škola i partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Albanije.

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...