Organizacija Status:M s Industrijskom strojarskom školom u Zagrebu surađivala je tijekom 2017. godine na projektu Budi muško – promijeni pravila!

Učenici 1.e razreda škole tako su kroz ciklus radionica stekli znanja o problematici nasilja, diskriminacije i rodne neravnopravnosti, stekli znanja i vještine potrebne za zagovaranje i promicanje nenasilnog rješavanja sukoba, odgovornog ponašanja i zdravih životnih stilova te vještine potrebne za aktivnu društvenu participaciju i demokratko građanstvo.

Djelatnice stručne službe i profesorice škole, Iva Bojčić, Tanja Dumbović, Kristinka Lemaić i Katarina Savić tom su prilikom u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake, Pogled kroz prozor, opisale zajednička iskustva na spomenutom projektu.

“Sigurni smo da smo svi zajedno, barem malo, doprinijeli da naši učenici odrastanjem postanu bolji, pametniji, spretniji, društveniji i odgovorniji mladići. I dalje ćemo nastojati razvijati učinkovite načine suočavanja s rizicima u odrastanju fokusirajući se na snagu mladih ljudi i potporu mladima u tranziciji iz adolescencije u odraslo doba.”

Članak u cijelosti možete pročitati klikom na poveznicu.