Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Status:M u Pogledu kroz Prozor

Status:M u Pogledu kroz Prozor

  • by Petar Hokma

Organizacija Status:M s Industrijskom strojarskom školom u Zagrebu surađivala je tijekom 2017. godine na projektu Budi muško – promijeni pravila!

Učenici 1.e razreda škole tako su kroz ciklus radionica stekli znanja o problematici nasilja, diskriminacije i rodne neravnopravnosti, stekli znanja i vještine potrebne za zagovaranje i promicanje nenasilnog rješavanja sukoba, odgovornog ponašanja i zdravih životnih stilova te vještine potrebne za aktivnu društvenu participaciju i demokratko građanstvo.

Djelatnice stručne službe i profesorice škole, Iva Bojčić, Tanja Dumbović, Kristinka Lemaić i Katarina Savić tom su prilikom u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake, Pogled kroz prozor, opisale zajednička iskustva na spomenutom projektu.

“Sigurni smo da smo svi zajedno, barem malo, doprinijeli da naši učenici odrastanjem postanu bolji, pametniji, spretniji, društveniji i odgovorniji mladići. I dalje ćemo nastojati razvijati učinkovite načine suočavanja s rizicima u odrastanju fokusirajući se na snagu mladih ljudi i potporu mladima u tranziciji iz adolescencije u odraslo doba.”

Članak u cijelosti možete pročitati klikom na poveznicu.

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...