On Monday, 23rd of September, a group of young people from all over Europe gathered in Belgrade to participate on training titled – “Employment instead of Discrimination”. This project, financed from Youth in Action program, gathered youth from ten different European countries, among them the Status:M team. Main organizer of the training is Centre E8 from Belgrade, with which Status:M has great cooperation for a number of years.

The whole international group is participating on a series of workshops, with a main goal of raising awareness about the issue of youth unemployment and discrimination at work place. Training has an interesting component of working in drama workshops. This method has shown to be very useful when you won’t young people to open up and interact.

– The group is great and I am very glad that I decided to come to Belgrade, said Helena from Zagreb, that joined us in this training at the very last moment.

There is a few more exciting days in front of this young group and we hope they will find new friends and learn new useful things.

U ponedjeljak, 23.9., grupa od 25 mladih iz cijele Europe okupila se u Beogradu kako bi sudjelovala na treningu pod nazivom – „Zaposlenje umjesto diskriminacije“. Ovaj projekt, financiran iz Mladi na djelu programa okupio je mlade iz deset različitih zemalja Europe, a među njima se našao i Status:M tim. Organizator treninga je Centar E8 iz Beograda, s kojim Status:M ima višegodišnju odličnu suradnju.

Cijela internacionalna grupa prolazi niz radionica, koje imaju za cilj pojačati svijet mladih o problemu nezaposlenosti i diskriminacije na radnom mjestu. Posebno je zanimljiva komponenta rada u dramskim radionicama. Ova metoda se pokazala kao jako dobar alat za rad s mladima i utjecanje na njihovo sudjelovanje i otvaranje na radionicama.

– Super je ekipa i jako mi je drago što sam došla. Mislim da ću ovdje jako puno naučiti, rekla je Helena iz Zagreba, koja se u zadnji čas odlučila doći na sam trening u Beograd.

Pred mladima je još nekoliko ispunjenih dana, u kojima će imati priliku učiti kroz radionice, ali i upoznavati nove i zanimljive ljude.