Ove subote, 21. 11. 2020. aktivnošću Walky Talky priveli smo kraju kampanju Jesi OK? posvećenu promociji brige za mentalno zdravlje među mladima.

Kampanju Jesi Ok? lansirali smo ovo ljeto tijekom petodnevnog programa za mlade u prirodi, a kroz jesen nastavili smo s provedbom niza aktivnosti u Zagrebu i na društvenim mrežama. Na mnogim javnim površinama na kojima se okupljaju mladi, pojavile su se naljepnice s pitanjem “Jesi OK?”, a isto pitanje pojavilo se i u brojnim videima učenika/ca, studenata/ica, roditelja i profesora/ica koja su objavljena na društvenim mrežama Statusa M. Iako o mentalnom zdravlju, pa čak i o tome kako su, većina mladih još uvijek ne voli puno pričati, dvoje hrabrih mladih ljudi, Oliver i Nikolina, odlučili/e su  s nama podijeliti svoje iskustvo nošenja s teškom svakodnevicom usred pandemije koronavirusa, ali i savjete kako ovo izazovno vrijeme čim lakše prebroditi.

Zadnja aktivnost u sklopu kampanje, pod nazivom Walky Talky, odvila se na Zoomu. Iako isprva planirana kao šetnja po zagrebačkom jezeru Bundek, aktivnost je uslijed pogoršanja epidemiološke situacije i nepovoljnih vremenskih uvjeta, preinačena u online druženje. U tom dvosatnom online druženju sudjelovalo je osmero sudionika/ca, od čega petero mladih ljudi koji su kroz vođenu diskusiju povećali svoju svijest o univerzalnosti osjećaja i važnost brige za mentalno zdravlje.

Cijeli tijek kampanje osmislila je i samostalno iskoordinirala volonterka Katarina Matić, a u njenoj su provedbi sudjelovali/e volonteri/ke Mislav Matić kao montažer videa i Elizabeta Matković, koja je uz Katarinu osmislila i provela aktivnost Walky Talky. Svoj doprinos kampanji dali su i volonteri/ke Tomislav Jeleković i Elizabeta Nemec, uključeni u razradu aktivnosti i snimanje videa.

Kampanja se provodila kao dio projekata Inicijativa mladića, Budi muško – preuzmi odgovornost i Generacija ravnopravnih kojeg su financijski podržali CARE International, Zaklada OAK, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.