Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Dovršena prva godina provedbe projekta

Dovršena prva godina provedbe projekta

  • by Status M

Organizacija mladih Status M uspješno je provela prvu godinu projekta „Budi muško, promijeni svijet – prevencija institucionalizacije adolescenata i izgradnja kapaciteta centara za socijalnu skrb, odgojnih zavoda te organizacija civilnog društva za rad s mladićima“.

Ukoliko već ne znate „Budi muško, promijeni svijet“ je trogodišnji projekt Statusa M koji provodimo uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih u partnerstvu sa Centrima za socijalnu skrb u Zagrebu, Rijeci, Opatiji i Čakovcu te Središnjom upravom za zatvorski sustav i institucijama koje mu pripadaju.

Ovu godinu obilježile su, uz brojna nova poznanstva, partnerstva, konferencije i uspješno ostvarene suradnje, radionice kroz koje smo upoznali nove mlade osobe. Uspješno smo proveli 8 ciklusa radionica po metodologiji Priručnika M u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj, Sisačko-moslavačkoj županiji i Gradu Zagrebu.

Kroz projektnu godinu smo proveli:

  • Ciklus radionica u suradnji sa CZSS Zagreb za 8 mladića
  • Ciklus radionica u suradnji sa CZSS Čakovec za 10 mladića
  • Ciklus radionica u suradnji sa CZSS Rijeka za 8 mladića
  • Dva ciklusa radionica u suradnji s Odgojnim zavodom Turopolje za 40 mladića
  • Ciklus radionica u suradnji s Kaznionicom Glina za 8 mladih muškaraca
  • Ciklus radionica u suradnji s Obiteljskim centrom Kuršanec za 8 mladića
  • Ciklus radionica u suradnji s Unijom Roma Hrvatska za 8 mladića i 2 djevojke

Organizacija mladih Status M nastavlja s provođenjem projekta „Budi muško, promijeni svijet“ i slijedeće godine, pripremajući se tijekom ljeta, a intenzivno nastavljajući već krajem kolovoza.

Sretni smo što je naš rad u Glini rezultirao pilotiranjem metodologije Priručnika P koji se bavi temama uključenog očinstva koju planiramo razvijati u narednim godinama projekta.

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...