Status: M Centar

Budi muško, promijeni svijet

prevencija institucionalizacije adolescenata i izgradnja kapaciteta centara za socijalnu skrb, odgojnih zavoda te organizacija civilnog društva za rad s mladićima

Organizacija mladih Status M kontinuirano radi s mladim muškarcima (5500 mladića od 2010.) na usvajanju pozitivnih stavova o zdravlju, rodnoj ravnopravnosti i nenasilju kroz Budi muško klubove. Kroz ovaj program u pozitivne vršnjačke skupine uključiti ćemo mladiće koji su demonstrirali rizično, štetno ili kriminalno ponašanje.

BUDI MUŠKO, PROMIJENI SVIJET

O projektu

Status

 • Proveden

Trajanje

 • 2014-2017

Partneri

 • Odgojni zavod u Turopolju
 • Kaznionica u Glini
 • CZSS Zagreb
 • CZSS Čakovec
 • CZSS Rijeka
 • Obiteljski centar Kuršanec
 • Unija Roma Hrvatske
 • Uprava za zatvorski sustav – Ministarstvo pravosuđa RH

Uz podršku

 • Ministarstvo socijalne politike i mladih RH

Organizacija mladih Status M kontinuirano radi s mladim muškarcima (5500 mladića od 2010.) na usvajanju pozitivnih stavova o zdravlju, rodnoj ravnopravnosti i nenasilju kroz Budi muško klubove. Kroz ovaj program u pozitivne vršnjačke skupine uključiti ćemo mladiće koji su demonstrirali rizično, štetno ili kriminalno ponašanje. Izgradnjom socijalnih vještina i reafirmacijom pozitivne muškosti poticati ćemo mladiće da odgovorno kreiraju svoj osobni smjer razvoja. Naš rad s mladićima temeljit će se na grupnim radionicama te individualnom
savjetovanju. Mladići koji su upućeni na radionice (Budi muško klub) od Centara za socijalnu skrb izvršavaju posebne mjere kroz sudjelovanje na seriji od 12 radionica.

Kroz projekt ćemo izgraditi kapacitete za provedbu posebnih mjera centara za socijalnu skrb dodatnom edukacijom o radu s mladićima na prevenciji štetnih ponašanja. U podizanju standarda suradnje u provedbi posebnih mjera centara za socijalnu skrb koristiti ćemo najnoviji alat pilotiran u suradnji s MZOS RH, internetski tečaj Inicijativa mladića, koji predstavlja 40-dnevnu edukaciju o posebnostima i potrebama rada s mladićima kroz znanstvenu utemeljenost. Metodologija kombinira održavanje fizičkih seminara i e-učenja. U edukaciju ćemo uključiti i ustanove pod ingerencijom Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, posebno Odgojni zavod Turopolje te Kaznionicu u Glini, te nastojati dodatno usavršiti osoblje institucija za rad s mladićima na prevenciji recidiva kroz izgradnju društvenih vještina.

 

U odgojnom zavodu Turopolje nastavljamo i s prethodnim radom, Budi muško klubom Turopolje. Suradnja Status M-a i OZ Turopolja je dokazana u 2013. radom s više od 30 štićenika. Budi muško, promijeni svijet je projekt koji uključuje kontinuiranu provedbu radionica u odgojnom zavodu, kroz koje se mladiće potiče da se po obustavi kaznenih mjera uključe u radionice BMK, koje se odvijaju u Zagrebu, Rijeci i Čakovcu (te okolnim naseljima, posebno Kuršancu).

Ne zaustavljate se ovdje

Pogledajte još projekata

Učitavam...