Status: M Centar

Budi muško, budi tolerantan

Status:M nastavlja s radom u STŠ Faust Vrančić. Kroz radionice i kampanju “Reagiraj ljudski protiv nasilja” namjeravamo pozitivno utjecati na promjenu stavova, navika i ponašanja mladih muškaraca te ih se poticati na aktivno i odgovorno sudjelovanje u zajednici.

Budi muško, budi tolerantan

O projektu

Status

  • Proveden

Trajanje

  • 2016

Partneri

  • STŠ Faust Vrančić

 

Uz podršku

  • Grada Zagreba

Status:M je uspješno djelovao u STŠ F. Vrančić od 2008-2014. Od ove godine nastavljamo s našim radom u STŠ F. Vrančić kroz rad s učenicima/ama. Kroz ciklus radionica namjerava se pozitivno utjecati na promjenu stavova, navika i ponašanja mladih muškaraca te ih se poticati na aktivno i odgovorno sudjelovanje u zajednici.

Radionice su oblikavane u četiri tematske cjeline:

  • Prva tematska cjelina bavi se propitivanjem roda i rodnih uloga, neravnopravnim odnosima moći u društvu, etiketiranjem i izražavanjem emocija
  • Druga tematska cjelina odnosi se seksualnost i reproduktivno zdravlje
  • Treća tematska cjelina odnosi se na nasilje,prepoznavanje različitih vrsta nasilja, razumijevanje ciklusa nasilja, njegovih uzroka i posljedica
  • Četvrta tematska cjelina bavi se problemima ovisnosti, droga i alkohola u našem društvu kao i vještinama komunikacije i pregovaranja.
Tijekom provođenja radionica, mladiće ćemo poticati da osmišljavaju i provode različite akcije u sklopu kampanje “Reagiraj ljudski protiv nasilja”.

Metoda rada temelji se na znanstveno utemeljenoj metodologiji Programa M – Priručnika za obuku edukatora i profesionalnog osoblja za rad s mladićima.

Korištenjem pristupa temeljenog na rodu, fokusirajući se na maskulinitet(e) želimo dekonstruirati izazove s kojima se mladići suočavaju u adolescenciji. Program M za cilj ima izgradnju neophodnihvještina mladića, kako bi razvili zdrave odnose temeljene na rodnoj ravnopravnosti, shvatili svoj fizički, seksualni i emocionalni razvoj te se naučili
nositi sa svim oblicima nasilja u svakodnevnom životu.

 

Javna akcija “Reagiraj ljudski protiv nasilja” planirana u sklopu projekta “Budi muško, budi tolerantan” s mladićima iz BMK Faust Vrančić provedena je 09.12.2016. uoči Međunarodnog dana tolerancije. Cilj javne akcije bio je osvijestiti ostatak učenica/ka i zaposlenika/ca škole i problematici rodne nejednakosti, sveprisutnosti nasilja te načinima “ljudskog” djelovanja u slučaju pojave nasilja.

Ne zaustavljate se ovdje

Pogledajte još projekata

Učitavam...