Status: M Centar

BMK Turopolje

Radimo s grupom od 30-ak mladića u Odgojnom zavodom u Turopolju,

Uz dozvolu Uprave za zatvorski sustav – Ministarstva pravosuđa RH, surađujemo i s Odgojnim zavodom u Turopolju, gdje već nekoliko mjeseci radimo s grupom od 30-ak mladića.

BUDI MUŠKO KLUB

O projektu

Status

  • Proveden

Trajanje

  • 2013-2014

Partneri

  • Odgojni zavod u Turopolju
  • Uprava za zatvorski sustav – Ministarstvo pravosuđa RH

Mladići, štićenici zavoda su uključeni seriju od 10 radionica (ukupno 20 aktivnosti) u vremenskom periodu od 4 mjeseca.Radionice se odvijaju vikendom u trajanju od 2 sata, a pokrivaju teme: rodna ravnopravnost, odnosi moći, izražavanje emocija, pregovaranje u konfliktnim situacijama, etiketiranje, nasilje, razumijevanje ciklusa nasilja, seksualno nasilje, muška čast, droge i alkohol, aktivizam,…

Želja nam je da ovaj pilot projekt bude model prema kojem se u budućnosti može, u slučaju uspjeha (u što smo uvjereni) kreirati intervencija odnosno preventivno djelovanje unutar institucija za odgoj.

Rezultati koje očekujemo su bolja suradljivost štićenika s osobljem, manja tendencija nasilnom ponašanju, izgradnja grupa za potporu, smanjenje nasilnih incidenata, bolje poznavanje vlastitog zdravlja, viša razina motivacije za uključenje u procese poboljšanja društva.

turopolje

Konačni cilj nam jest da štićenici nakon izlaska iz institucije preuzmu odgovornost za vlastiti život, neopterećeni štetnim očekivanjima njihove okoline, osnaženi procesom učenja o vlastitim sposobnostima i vrijednosti, te izrastu u pozitivne i odgovorne pojedince. Naša inicijativa pojačava odgojne kapacitete i nastojanja Zavoda, te kroz zajednički rad ovaj pilot projekt može rezultirati smanjenjem pojavnosti nasilja kako u instituciji, tako i u širem društvu.

Ne zaustavljate se ovdje

Pogledajte još projekata

Učitavam...