Status: M Centar

BUDI MUŠKO

razgovaraj o alkoholu i alkoholizmu

Organizacija mladih Status: M organizira 3 rezidencijalna kampa u Gradu Mladih gdje mladići dobivaju informacije o alkoholu i rizicima vezanim uz konzumaciju alkohola, te grade vještine potrebne za suočavanje sa situacijama u kojima je potrebno donositi odluke vezane uz konzumaciju alkohola.

BEZ TABUA

O projektu

Status

  • Proveden

Trajanje

  1. 2013-2014

Partneri

  • Ministarstvo socijalne politike i mladih
  • STŠ Fausta Vrančića
  • I. tehnička škola Tesla
  • Strukovna škola Gospić
  • Srednja škola Valpovo

Organizacija mladih Status: M provodi projekt Budi muško razgovaraj o alkoholu i alkoholizmu s mladićima u dobi od 14 do 18 godina koji su usmjereni na projekt iz aktivnih Budi muško kluba u Strojarsko tehničkoj školi Fausta Vrančića, I Tehničkoj školi Tesla, Srednjoj školi Valpovo, Strukovnoj školi Gospić te iz Budi muško kluba koji djeluje u Kozari putevima u sklopu Unije Roma Hrvatske. Mladići se preko aktivnih Budi muško klubova, njih 80 prijavljuju za sudjelovanje na rezidencijalnim kampovima u Gradu Mladih Granešina tijekom akcija regrutacija koje se odvijaju u školama i u Kozari putevima. Organizacija mladih Status: M organizira 3 rezidencijalna kampa u Gradu Mladih gdje mladići dobivaju informacije o alkoholu i rizicima vezanim uz konzumaciju alkohola, te grade vještine potrebne za suočavanje sa situacijama u kojima je potrebno donositi odluke vezane uz konzumaciju alkohola. Riječ je o interaktivnoj metodi koja kroz uključenje potiče mlade da preuzmu odgovornost za vlastito ponašanje i kreativno razmišljaju o pozitivnim rješenjima za zajednicu. Osnovne teme koje su pokrivene u metodologiji su: zdravstveni rizici vezani uz alkohol te prevencija i dekonstrukcija negativnih pritisaka koji dovode do korištenja alkohola kroz jačanje vještina analize i pregovaranja, povezanost alkohola s nasiljem i konfliktima, utjecaj alkohola na društvo te uključivanje u pozitivne društvene promjene osvještavanjem vršnjaka. Po završetku kampova mladići se vraćaju u svoje zajednice osnaženi novim znanjima i vještinama te postaju članovi Budi muško kluba koji im pruža podršku da budu nositelji pozitivne promjene u svojoj školi i zajednici.

ALK_Thumb Mladići komuniciraju s voditeljima putem Facebook grupe te planiraju daljnji tijek aktivnosti. Planiraju akciju u školi gdje će prezentirati projekt, njegove rezultate i pozitivne promjene koje su doživjeli uključenjem u projekt. Akcija pod nazivom Budi muško, mijenjaj pravila bit će održana u svakoj od četiri škole gdje postoji aktivan Budi muško klub te u naselju Kozari putevi. Tijekom svake od akcija u dogovoru sa školom bit će nacrtan grafit koji će nositi neke od pozitivnih poruka projekta, bit će održane radionice za učenike i učenice škole, te mladiće i djevojke iz naselja Kozari putevi. Na ovaj način ćemo prezentirati projekt te potaknuti i ostale mlade iz škole i zajednice na uključenje.

LINKOVI

Ministarstvo socijalne politike i mladih

Zlouporaba alkohola počinje u ranoj dobi.

Alkohol konzumira 14% djevoljčica i 18% of dječaka između 13–15 godina.

Ne zaustavljate se ovdje

Pogledajte još projekata

Učitavam...