Tijekom svog života 80% muškaraca i mladića postat će očevi. Njihovi postupci i odnos prema majci djeteta od trudnoće nadalje te odnos koji njeguju s djetetom od rođenja, značajno utječu na živote njihove djece i njihove obitelji, ali i na cijelu zajednicu.

U okviru ovogodišnjeg Festivala tata, Status M organizira radionicu za očeve iz Varaždina i Varaždinske županije koja će se održati 7. listopada.

Radionica Supertata temelji se na međunarodno priznatoj i dobro prokušanoj metodologiji Programa T koji se provodi u više od 15 zemalja diljem svijeta. Ciljevi radionice Supertata su:

  • promicati pozitivno roditeljstvo i zdrav odnos očeva s djecom,
  • poboljšati samopouzdanje i učinkovitost muškarca u brizi za dijete i razvoj djeteta,
  • promicati rodnu ravnopravnost unutar roditeljskog para.

Želimo osnažiti tate da usklade svoj profesionalni život s očinskom ulogom i razviju pozitivne odnose sa suprugom/partnericom i djetetom te pronađu vrijeme za sebe. Voditelji, aktivnosti i diskusije potiču tate da preispituju svoje životne situacije i omogućavaju svakom sudioniku da razvije i uzme u obzir svoja konkretna rješenja.

Radionica je namijenjena tatama (tate s iskustvom, novopečeni tate, budući tate), a radit će se u grupi do 15 sudionika. Nema predavanja i Powerpoint prezentacija! Iskusni voditelji koriste neformalne (individualne i grupne) metode učenja kako bi potaknuli diskusiju među tatama i samorefleksiju. Neće nedostajati korisnih stručnih savjeta i zanimljivih materijala.

Radionica će se održati 7. listopada 2019. s početkom u 17:30h, a trajat će do 19:30h. Mjesto održavanja u Varaždinu ćemo javiti naknadno. Prijave su moguće do 3. listopada 2019. na info@status-m.hr.