U petak, 28. listopada 2022. godine, s početkom u 17 sati u Graditeljskoj školi Čakovec održat će se predstava forum teatra “Imamo li izbora?”.

Predstava “Imamo li izbora?” bavi se višestrukom opresijom koju trpe Romkinje u Hrvatskoj: kao žene u izrazito patrijarhalno ustrojenim zajednicama, te kao žrtve rasizma većinske populacije. Priču su u cjelosti kreirale te je izvode mlade Romkinje i Romi iz Međimurja, Zagreba i Slavonskog Broda, okupljeni_e oko Romske organizacije mladih Hrvatske i Centra za kazalište potlačenih – POKAZ, a na osnovu iskustava iz sredina iz kojih dolaze.

Predstavu organizira Status M kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, a kojeg provodi u partnerstvu s organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava, Europski dom Vukovar, Projekt građanskih prava Sisak i Arterarij.

Projekt 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.