Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Počela kampanja Festival tata

Počela kampanja Festival tata

  • by Status M

Danas na Dan očeva lansirali smo kampanju Festival tata – festival koji slavi brižno roditeljstvo.

Festival tata provode Veleposlanstvo Švedske u suradnji sa Status M-om i Roditelji u akciji – Roda od 19. ožujka do 22. travnja 2018.

Festival tata počinje u ponedjeljak, 19. ožujka digitalnom kampanjom u kojoj se pozivaju tate u Hrvatskoj da podijele na svom Facebooku profilu fotografiju sebe sa svojim djetetom u svakodnevnim situacijama s hashtagom #supertata. Među njima bit će odabrano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum (Teslina 7).

Festival tata nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan Bävmana – Swedish Dads – koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

U sklopu festivala održat će se i okrugli stol u utorak 17. travnja 2018. u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, na kojem će glavna tema biti aktivna uloga očeva u odgoju djece i očinski dopust.

Objavit će se i digitalna brošura o važnosti uključenog očinstva s konkretnim savjetima za tate.

Radionice Supertata za zainteresirane očeve bit će držane 21. travnja 2018. u 11 sati u Galeriji Forum, a prijave se primaju na radionica@festivaltata.hr do 20. travnja.

Zainteresirane kompanije koje žele tatama u svojim kompanijama ponuditi edukaciju mogu se javiti na radionica@festivaltata.hr ili na info@status-m.hr.

Pratite nas na našoj web ili Facebook stranici Festivala!

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...