U petak 18. i subotu 19. 3. 2022. u prostoru Šestnaestice u Zagrebu, održali smo još jedno osposobljavanje za rad s mladima u prevenciji rodno uvjetovanog nasilja po Programa Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka.

Osposobljavanje je okupilo ukupno 18 mladih ljudi, studenata_ica pedagogije i drugih radnika_ca s mladima, koji su kroz dva dana imali_e priliku sudjelovati u nizu edukativnih aktivnosti na temu prevencije rodno uvjetovanog nasilja, te se sami_e okušati u pripremi i provedbi radionica za mlade. Sudionici_ce osposobljavanja istakli_e su kao vrijednost ovog osposobljavanja priliku da usvoje dodatna znanja i vještine u radu s mladima, steknu samopouzdanje pri izvođenju grupnih aktivnosti, razmijene iskustva i mišljenja s drugim kolegama_cama te da prošire svoju mrežu kontakata za podršku u svom daljnjem radu s mladima.

Ova aktivnost provela se kao dio projekta Generacija ravnopravnih koji je financijski podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.