Održana je regionalna konferencija “Budućnost za mlade”

Na Svjetski dan srednjoškolaca, 17. 11. 2020., s organizacijom CARE International Balkans održali smo regionalnu online konferenciju „Budućnost za mlade“.

Cilj ove konferencije bio je okupiti sve važne dionike/ce kako bi prezentirali najnovija dostignuća projekta Inicijativa mladića, ali i pokrenuli platformu za društveni pokret pod nazivom „Budućnost za mlade“. Pokret je to koji okuplja različite glasove iz civilnog društva, neformalnih grupa građana/ki, roditelja, nastavnika/ca i ostalih dionika/ca oko istog cilja – zagovaranja obaveznog obrazovanja za mlade o prevenciji nasilja, rodnoj ravnopravnosti, životnim vještinama i zdravim životnim stilovima u školama Zapadnog Balkana.

U raznolikom programu konferencije održane su i panel rasprave po zemljama uključenim u projekt na temu prevencijskih programa u srednjoškolskom obrazovanju i važnosti sustavnog učenja o rodnoj ravnopravnosti i zdravim životnim stilovima. U panel raspravi u Hrvatskoj sudjelovali su Darko Tot (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Matea Belošević (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet), Nataša Bijelić (CESI), Ivan Blažević (Zaklada Solidarna) i Kristinka Lemaić (Industrijska strojarska škola Zagreb).

Cijela konferencija dostupna je na našoj Facebook stranici, panel rasprava s panelisticama i panelistima iz Hrvatske može se pogledati na Youtubeu Inicijative mladića. Sve ostale panel rasprave po zemljama uključenim u projekt mogu se naći na web stranici Inicijative mladića.

Ova konferencija organizirna je u sklopu dugogodišnjih CARE-ovih programa „Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilja mladih na Zapadnom Balkanu“ i „Promoviranje zdravih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini propitivanjem rodnih stereotipa II”, koje su podržali Austrijska razvojna agencija, Vlada Švicarske Konfederacije, Zaklada Oak i CARE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *