Prošlu subotu, 17. 12. u Čakovcu smo s Graditeljska Škola Čakovec održali božićnu humanitarnu akciju. Akcija se sastojala od fotografiranja građana_ki sa svojim najdražima u blagdanskom ugođaju, podjele poklon slastica (božićnih keksića) i kalendara za 2023. godinu, te ugodnog druženja uz tople napitke i prigodne zalogajčiće. Kroz ovu akciju pomogli smo Graditeljskoj školi Čakovec u skupljanju sredstava kroz dobrovoljne priloge za potrebite obitelji svojih učenika_ica. U akciji su sudjelovale i volonterska sekcija te učenička zadruga Graditeljske škole Čakovec sa svojim rukotvorinama nastalim u keramičkoj radionici.

Za pripremu zalogajčića i toplih napitaka zaslužne su vrijedne kuharice iz Učeničkog doma Graditeljske škole, dok su za fotografiranje i obradu fotografija bile zadužene učenice Graditeljske škole Dora i Lana. Status M pripremio je kalendare za dijeljenje građanima_kama, kao i scenografiju za fotografiranje te je za akciju nabavio fotografsku opremu, reflektor i stativ, koje smo potom donirali Školi.

Fotografije nastale u ovoj humanitarnoj akciji možete pogledati na Facebook profilu Statusa M.

Ova aktivnost dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava koji je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo. Projekt 4O zajednički provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.