Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Održana akcija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama!

Održana akcija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama!

  • by Status M

U Zagrebu je petu godinu za redom održana kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Ove je godine fokus bila solidarnost sa ženama s invaliditetom.
Milijarda ustaje 2017. imala je za središnju temu ekspoloataciju žena i izgradnju globalne solidarnosti – dok nasilje ne prestane.

U Zagrebu je okupljanje bilo na Europskom trgu gdje se progovorilo o višestrukom nasilju nad ženama s invaliditetom i pokazala solidarnost u borbi da se položaj žena s invaliditetom promijeni.

Sanja Cesar iz CESI-a pozvala je institucije na ratifikaciju Istanbulske konvencije, a Ivan Makovec iz Organizacije mladih Status:M pozvao je muškarce da se uključe u borbu protiv nasilja nad ženama i u borbu za rodnu ravnopravnost.

Kampanju su organizirale: Centar za ženske studije, SOIH – Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Roditelji u akciji – RODA, Ženska soba – centar za seksualna prava , Organizacija mladih Status:M, Are you Syrious?, Bolja budućnost – Udruga žena Romkinja Hrvatske, Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, uz podršku portala Glas Hrvatske.

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...