Osposobljavanje na temu rodno responzivnog rada s mladima kao Drugog modula u Programu osposobljavanja za izravni rad s djecom i mladima u području promocije mentalnog zdravlja održavalo se od 09. do 11. prosinca 2022. godine u Zagrebu. 

Osposobljavanje se fokusiralo na rad s mladima po Programu Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka kroz niz edukativnih aktivnosti na temu prevencije rodno uvjetovanog nasilja, brige o sebi, mentalnom zdravlju, te pripremi edukativnih aktivnosti i facilitaciji. 

Osposobljavanje su vodili edukatori Statusa M Stipe Nogalo i Ivan Goletić, a sudionici_e su bili_e članovi_ce, zaposlenici_ce ili volonteri_ke partnerskih organizacija: Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS te Status M.

I ovaj modul proveo se unutar projekta „Budi muško“ (UP.04.2.1.11.0115) kojeg provodi Organizacija Status M s partnerima: Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih te Hrvatska škola Outward Bound. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond u ukupnom iznosu od 499.583,39 kn, a provodi se od travnja 2022. do listopada 2023.