Status: M Centar

STATUS M

educiramo, informiramo, osnažujemo, zagovaramo

Radom u zajednici, primarno s muškarcima, osnažujemo mladiće, očeve, buduće očeve i pripadnike marginaliziranih skupina za postizanje društvene promjene u zajednici. Informiramo javnost, osnažujemo stručnjake i stručnjakinje te zagovaramo unaprjeđenje javnih politika i praksi.

 

Vizija je

Statusa M

  • Društvo nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti.

Udrugu je osnovao tim ljudi koji su od 2006. godine zajedno radili na neformalnoj edukaciji mladih, a koji između sebe ima više od 30 godina iskustva u radu s mladima.

Udrugu čine članovi i članice različitih profila: liječnik, informatičar, sociologinja, muzičar, povjesničarka, studentica medicine, psiholog, profesor povijesti i sociologije, pedagog, anglist, politologinja, pravnik… Udruga broji 29 članova i članica, te nekoliko desetaka volontera i volonterki.

Status M je organizacija koja se bavi stvaranjem, provedbom i vrednovanjem odgojno-obrazovnih aktivnosti za mlade, zagovaranjem za prava mladih, provedbom istraživanja o mladima i informiranjem i zagovaranjem s ciljem unaprjeđenja kako njihovog statusa, tako i javnih politika i praksi.

Pružamo mladima potrebne životne vještine i znanja u nastojanju da izgrade sebe i stvore okolinu koja je nenasilna, inkluzivna i rodno ravnopravna.

 

Centar za mlade

Kroz centar za mlade radimo direktno s mladima, pružamo im mogućnosti volontiranja te otvaramo prostor za ostvarivanje ideja, poticanje aktivizma te ih, na taj način, potičemo na aktivni angažman za doprinos društvu.

Resursni centar – M-center

M-resursni centar radi na izgradnji kapaciteta stručnjaka i stručnjakinja za provođenje programe za mlade, povezujući rad s mladima s evaluacijom, standardizacijom, pripremom metodologija i radom s profesionalnim radnicama/radnicima za mlade.

M-centrom radimo i na podizanju svijesti šire javnosti o važnosti uključivanja muškaraca u procese postizanja rodne ravnopravnosti putem društvenih medija.

Solidarnost, poštivanje ljudskih prava, nenasilje, tolerancija, rodna ravnopravnost, edukacija, osnaživanje, zdravi životni stilovi, odgovornost, aktivizam

su vrijednosti na kojima se temelji djelovanje Organizacije Status M.

UPOZNAJTE NAŠ TIM

Mali, ali posvećeni

10

BMK KLUBOVA S 1k+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI INICIJATIVI

5k+

MLADIĆA SUDIONIKA YMI ISTRAŽIVANJA

Ne zaustavljate se ovdje

Pogledajte još projekata

Učitavam...