Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Miljarda ustaje protiv nasilja nad ženama

Miljarda ustaje protiv nasilja nad ženama

  • by Status M

Zajedno s drugim organizacijama civilnog društva, Organizacija Status:M organizirala je u subotu, 10. veljače 2018. godine, na Cvjetnom trgu u Zagrebu prosvjed Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije kojim se obilježila globalna kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama.

U svrhu obilježavanje globalne kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama, ove godine odabrana je simbolika distopijske knjige Margaret Atwood Slušnkinjina priča kako bi se simbolički predočile posljedice ukidanja i nedostataka mehanizama zaštite nasilja nad ženama. Osim zaposlenika i volontera Status:M-a, u prosvjedu su aktivno sudjelovali i članovi BMK Faust Vrančić i BMK Kozari putevi, a Adrian Golubić, član BMK Faust Vrančić bio je jedan od govornika na prosvjedu, upozorivši javnost na nužnost ratifikacije Istanbulske konvencije, ističući važnost obrazovanja u prevenciji nasilja i diskriminacije te promicanju rodne ravnopravnosti, uzajamnog poštovanja i ostalih načela Istanbulske konvencije.

U nastavku pogledajte kako nam je bilo.

Vezane novosti

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...