Izradili smo karte pričalice u suradnji s partnerima iz Zagrebačkog psihološkog društva.

Karte su namijenjene osobama koje rade s mladima, u udrugama, organizacijama, školskim okruženjima i drugo, a žele s mladim osobama razgovarati o temi mentalnog zdravlja. Podijeljene su u četiri kategorije: Emocije, Misli, Tijelo i Ponašanje, jer se naše funkcioniranje može podijeliti na ta četiri područja. Uz ove kategorije, tu su i Karte za započinjanje razgovora, sa zadacima i pitanjima, koje vam mogu pomoći u korištenju karata.

Kombiniranjem karata iz različitih kategorija možete u radu s mladima proći situacije koje su za njih emocionalno značajne i pomoći im da osvijeste i povežu svoje misli, emocije, tjelesne senzacije i postojeće strategije suočavanja te, ako je potrebno, usvoje nove, korisnije strategije. Također, karte mogu pomoći u psihoedukaciji o pojedinim emocijama ili uznemirujućim mislima.

Karte su u cijelosti dostupne za preuzimanje i korištenje na sljedećem linku: https://zgpd.hr/2023/09/24/karte-pricalice/.

Karte su izrađene unutar projekta Budi muško (UP. 04.2.1.11.0115) koji je imao za cilj unaprijediti kapacitete pet uključenih organizacija (Status M, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS, Zagrebačko psihološko društvo) za kvalitetno provođenje rada s djecom i mladima u području mentalnog zdravlja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba. Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Sadržaj Karata pričalica isključiva je odgovornost Statusa M i Zagrebačkog psihološkog društva.