U videu je Franko kod kuće i upravo vadi oprano rublje iz perilice, uključujući i svoj dres obojan u ružičasto. Kad na dnu perilice nalazi crvenu čarapu, otkriva i svoju “početničku grešku” te poručuje “Postizanje rodne ravnopravnosti podrazumijeva puno posla, truda i vremena. Krenimo.”

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka Status M je s sadašnjim i bivšim članovima i članicom kluba “Budi muško” sudjelovao na nogometnoj utakmici između klubova NK Rijeka i NK Hajduk kao dio kampanje #PinkJersey koju provodi CARE International Balkans u suradnji s CARE France, oglašivačkom agencijom BBDO i NK Rijeka. O čemu je točno riječ? Prije same utakmice između spomenutih nogometnih klubova, glavni igrač Rijeke, Franko Andrijašević sve je iznenadio istrčavši na nogometni teren u dresu obojanom u ružičasto. Postavilo se pitanje što nogometaš radi u ružičastom dresu na terenu, a razlog je otkrio u videu koji je prikazan u poluvremenu utakmice na stadionu te društvenim mrežama kluba i igrača. U videu je Franko kod kuće i upravo vadi oprano rublje iz perilice, uključujući i svoj dres obojan u ružičasto. Kad na dnu perilice nalazi crvenu čarapu, otkriva i svoju “početničku grešku” te poručuje “Postizanje rodne ravnopravnosti podrazumijeva puno posla, truda i vremena. Krenimo.”

Ravnopravnost je tema koja se tiče svih nas, a posebno obitelji u kojima su rodni stereotipi vrlo prisutni. Kućanski poslovi su diljem svijeta još uvijek, uglavnom, dužnost žena, stoga je promicanje ravnopravnosti i borba protiv stereotipova glavni ciljevi kampanje koju CARE provodi u svrhu podizanja svijesti. Kućanski poslovi i dalje su jedno od područja gdje su neravnopravnost najviše izražena te stvaraju posljedice koje se ne smiju zanemarivati: uz jačanje slike u kojoj su žene stavljene u podređeni položaj, kućanski poslovi smatraju se manje važnima, bez obzira na to što su neophodni za funkcioniranje obitelji i zajednice te utječu na cjelokupni gospodarski i socijalni razvoj društva.

Tom su prigodom članovi i članica kluba “Budi muško” iz Industrijske strojarske škole u Zagrebu, uz bivše članove kluba “Budi muško” i predstavnike Statusa M, pripremili transparent podrške za Franka kojeg su otkrili za publiku tijekom poluvremena utakmice! Promociji ove kampanje na tribinama, ali i društvenim mrežama, priključili su se i Saša Lozar i Ivan Šarić.