Izložba učeničkih radova „Budi muško – njeguj različitosti“ kojom učenici i učenice Graditeljske škole Čakovec progovaraju o različitostima u društvu, etiketiranju, društvenom isključivanju i nasilju bit će postavljena u Učeničkom domu Graditeljske škole u Čakovcu, od 30. 3. 2022. pa do 8. 4. 2022. Izložbom će mladi sa širom školskom zajednicom podijeli znanja stečena u trodnevnoj edukaciji te ih informirati o novooformljenom kluba mladih koji će i u nastavku godine raditi na promicanju rodne pravde, nensilja i inkluzije.

Izložba je nastala kao rezultat trodnevne edukacije koja se održavala od 25. do 27. 3. 2022., u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec s učenicima i učenicama Graditeljske škole Čakovec. Tijekom tri dana proveden je niz aktivnosti, igara, igrokaza i grupnih rasprava koje su za cilj imale potaknuti mlade na promišljanje o različitostima u društvu, etiketiranju, društvenom isključivanju i nasilju.

Izložba se održava kao lokalna intervencija koja je dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, koji je financijski podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo, a zajednički ga provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.

Izložba se može pogledati svaki dan u uredovnom radnom vremenu Doma uz prethodnu najavu voditeljici učeničkog doma.