Poboljšanje života u lokalnoj zajednici, osnaživanje organizacija civilnog društva, educiranje građana o standardima ljudskih prava te ostvarenje više razine društvene kohezije ciljevi su projekta Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava.

S tim na umu izradili smo upitnik kojim želimo istražiti stavove i mišljenja građana_ki o problemima u lokalnim zajednicama, ali čuti i prijedloge rješenja za unaprjeđenje života u tim istim zajednicama. Vaši odgovori pomoći će nam u razumijevanju vaših potreba u lokalnoj sredini stoga vas molimo da iskreno i sadržajno odgovorite na sva pitanja.

Također, vaši odgovori bit će korišteni za izradu preporuka predstavnicima lokalne i regionalne samouprave kako postupati u okviru problema koje ste detektirali kao relevantne te projektnim partnerima za organizaciju aktivnosti u zajednici.

Projekt 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava provode Inicijativa mladih za ljudska prava, Status M, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i Arterarij uz financijsku podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.