U srijedu, 28. 9. u Učeničkom domu Graditeljske škole održat će se Fazanijada. Fazanijada je manifestacija koja se u čakovečkom učeničkom domu organizira s ciljem pružanja dobrodošlice novih učenika i učenica u učenički dom, njihovog upoznavanja s drugim stanovnicima_cama doma i međusobnog povezivanja mladih, ali i njihovih odgajatelja_ica i drugog školskog i domskog osoblja.

Status M u Fazanijadi sudjeluje kroz sportske aktivnosti i društvene igre, aktivnosti kojima će se raditi na osvještavanju sličnosti i različitosti među sudionicima_cama, izgradnji grupne kohezije te prijateljske, brižne i solidarne atmosfere između učenika i učenica, ali i njihovih odgajatelja_ica.

Tako će svi sudionici_ce imati priliku okušati se u različitim društvenim odnosno sportskim igrama poput nogometa, boksa, badmintona, stolnog tenisa, potezanja užeta, bacanja kamena, bacanja potkove, viseće kuglane i aktivnosti potrage za blagom, dok će kreativci imati prilike oslikati svoje šalice.

Za provedbu ove aktivnosti Status M će Graditeljskoj školi Čakovec donirati sportsku opremu i rekvizite koji će se nastaviti koristiti za razvoj sportskih aktivnosti i školskih sportskih ekipa s dugoročnim ciljem promicanja vrijednosti nenasilja i inkluzije kroz sport.

Ova aktivnost provodi se kao lokalna intervencija proizašla iz radionice “Moć i odnosi” s učenicima_cama Graditeljske škole Čakovec, a dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava koji je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

Projekt 4O zajednički provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.