Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Događanja Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije

Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije

  • by Status M

Status:M i ove godine sudjeluje u provedbi Milijarda ustaje.

»Sluškinjama« je dosta kontinuiranog nasilja nad ženama i djevojčicama, dosta je kontrole nad našim tijelima te sustava koji ne kažnjava nasilnike!

Nećemo dopustiti da se distopijski scenarij “Sluškinjine priče” (autorice Margaret Atwood) dogodi u Hrvatskoj te da se žene svode samo na služavke kojima se oduzimaju prava i čiji se glasovi utišavaju.

Nad ženama se vrši nasilje u njihovom domovima, radnim mjestima, na ulici, u okviru obitelji. Više od milijun žena i djevojčica diljem svijeta žrtve su seksualnog nasilja, prisilnih brakova, nasilja od strane trenutnih i bivših partnera, seksualnog uznemiravanja na poslu, mobbinga, bivaju ubijene, sve samo zato što su – žene.

Istanbulska konvencija je alat kojim je zaštita žena i djevojčica u Hrvatskoj ostvariva. Zato zahtijevamo da Vlada i Sabor ratificiraju Konvenciju i ne pristajemo ni na što manje.

Žene, koje se doživljava samo kao »sluškinje«, izlazit će na ulice sve dok se Konvencija ne ratificira.

I tebi je dosta biti »sluškinja«? Pridruži nam se!

Ustani s nama i dođi na prosvjed u 12:00 u subotu, 10.2. na Cvjetni trg u Zagrebu.

Uz to, možeš:

● odjenuti se u odoru i tako pomoći osnažiti poruku važnosti ratificiranja Konvencije i zajedno s nama postati dio “Sluškinjine priče”*
● podržati druge »sluškinje« i donirati za izradu odora!**

*Ako nam se želiš pridružiti i postati »sluškinja« 10. veljače, javi nam se u inbox za daljnje dogovore.

**Ako želiš da što više »sluškinja« ustane, možeš donirati za izradu odora i ostale troškove uplatom na račun Zaklade SOLIDARNA za tematski fond „Drugotna na sav glas!” za akcije obrane prava žena na izbor i život bez nasilja. IBAN HR73 2390 0011 1009 4807 2 (pri Hrvatskoj poštanskoj banci, SWIFT: HPBZHR2X)
Osim preko računa donirati se može i preko donatorske platforme SOLIDARNE: https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR

Više o događaju možete naći na: https://www.facebook.com/events/174897386453612/

Nadolazeći događaji

Žao, nam je ali trenutno nemamo novih događanja.

Prošli događaji

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...