Status: M Centar

Loading...

< Novosti i događaji

M Događanja Mijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Mijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

  • by Status M

Pozivamo vas da nam se pridružite u kampanji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i iskažete solidarnost sa ženama s invaliditetom!
Milijarda ustaje 2017. ima za središnju temu ekspoloataciju žena i izgradnju globalne solidarnosti – dok nasilje ne prestane!

U Zagrebu ćemo se okupiti na Europskom trgu kako bismo progovorile o višestrukom nasilju nad ženama s invaliditetom i pokazale solidarnost u borbi da se položaj žena s invaliditetom promijeni.

Petu godinu zaredom brojne ženske udruge i druge organizacije civilnog društva organiziraju kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution u kojoj sudjeluju žene i muškarci u preko 200 zemalja.
Kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama podsjeća na svakodnevno nasilje s kojim su suočene brojne žene i djevojčice u svijetu. 1 od 3 žene bit će pretučena ili silovana tijekom svoga života. To je MILIJARDA žena i djevojčica!
Hrvatska nije iznimka!
Prošle je godine desetak žena izgubilo život od nasilnih muževa i partnera. Stotine tisuća žena ostalo je bez posla ili ekonomskih sredstava ili žive kao prekarne radnice. Mlade žene napuštaju Hrvatsku. Ženama se dokidaju reproduktivna i seksualna prava. Žrtve seksualnog nasilja u ratu, žene izbjeglice i migrantkinje dodatno su stigmatizirane. Manjinske žene, žene s invaliditetom, pripadnice LGBT zajednice višestruko su marginalizirane.
Hrvatska još uvijek nije ratificirala Istanbulsku konvenciju – Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Kampanju organiziraju: Centar za ženske studije, SOIH – Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Roditelji u akciji – RODA, Ženska soba – centar za seksualna prava , Organizacija mladih Status:M, Are you Syrious?, Bolja budućnost – Udruga žena Romkinja Hrvatske, Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, uz podršku portala Glas Hrvatske.

Nadolazeći događaji

Žao, nam je ali trenutno nemamo novih događanja.

Prošli događaji

GRADIMO DRUŠTVO

nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti

Status M je organizacija koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA
5

AKTIVNIH PROJEKATA

10

BMK KLUBOVA S 1000+ ČLANOVA

1k+

MLADIĆA U YMI

Naše aktivnosti

Osvještavanje normi i stereotipa

Neformalno obrazovanje, interaktivne radionice, predavanja, javne diskusije, seminari i stručni skupovi, kampanje i javne akcije

Više

Nadolazeći događaji

Novo iz medija

KAMPANJA

Tko je Supertata?

Kampanja Supertata dio je globalne i regionalne MenCare kampanje koja potiče muškarce na uključenje u brigu o djeci kako bi se izgradilo rodno ravnopravno društvo, smanjilo nasilje i podigla kvaliteta života muškaraca, žena i djece.

SAZNAJ VIŠE

Učitavam...