U sklopu regionalnog programa “Inicijativa mladića – Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i sprječavanju ekstremizma i nasilja mladih na Balkanu” podržanog od strane CARE Internationala Balkans, donirali smo školsku opremu u sedam škola i učeničkih domova u Zagrebu i Čakovcu.

Rad škola i učeničkih domova podržan je s 4 web kamere, 3 bluetooh zvučnika, 1 višenamjenskim pisačem, 1 televizorom, 1 tabletom, 1 stolom za stolni nogomet, didaktičkim igrama, društvenim igrama, knjigama i slikovnicama za djecu i mlade te stručnom literaturom za nastavno osoblje.

Oprema je donirana školama i učeničkim domovima, višegodišnjim suradnicama Organizacije Status M u kojima se provode aktivnosti projekta “Inicijativa mladića”. U pitanju su Strojarsko tehnička škola Fausta Vrančića Zagreb, Industrijska strojarska škola Zagreb, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, Športska gimnazija Zagreb, Osnovna škola Marije Jurić Zagorke u Zagrebu te Učenički dom Tehničke škole Zagreb i Učenički dom Graditeljske škole Čakovec.

Opremu su školama i domovima ispred Statusa M i organizacije CARE International Balkans uručili edukator Stipe Nogalo i koordinatorica projekta Tamara Tokić.